сряда, април 24

Sony PlayStation 5 – революция в гейминга

Sony PlayStation 5 предоставя фантастична нова функционалност и революционен контролер.

Sony PlayStation 5 e превъзходна конзола, която предлага завладяващо игрово изживяване от следващо поколение. PS5 се оказва едновременно мощен и добре проектиран. В долните редове ще Ви запознаем с някои от неговите основни характеристики.

Sony преосмисли някои ключови фактори за гейминг преживяването – от по-опристено настройване и нов добре обмислен интерфейс, до революционен контролер и бонуси за членовете на PS Plus. Резултатът е конзола, с която няма как да не бъдем впечатлени.

Първото, което следва да посочим е, че Sony PlayStation 5 поддържа игри само на предшественика си PS4. Повечето от Вас ще поискат да закупят нов 4К телевизор със 120 MHz опреснение, но дори и на по-обикновен телевизор, графиката на PS5 е впечатляваща.

Sony PlayStation 5

ВИЖ ЦЕНА И КУПИ ОНЛАЙН

Друго огромно подобрение са супер бързия NVMe SSD и мощен графичен процесор, които позволяват по-високи честоти при кадрите и проследяване на лъчи. PS5 създава усещане за лесна употреба, съчетана с чиста мощ.

Ако геймърските конзоли имаха категория по големина, то безспорно Sony PlayStation 5 щеше да е тежка категория. Големината му е около 39 х 10,4 х 26 см, въпреки че извитите повърхности затрудняват прецизността, а теглото му е 4.5 кг.

Имайки предвид тези параметри, лесно е да забележите че това е най-голямата конзола, произведена от Sony. За повечето потребители тя е малко по-голяма и трудно застава под телевизора.

По отношение на портовете, предната част на конзолата има USB-A и USB-C порт, докато задната има два USB-A, HDMI 2.1, Ethernet порт и порт за захранване.

Що се отнася до хардуера. Графичният процесор RDNA 2, може да подкара резолюция при 120 кадъра в секунда, а осемядрения процесор, базиран на AMD Zen 2 е с тактова честота 3.5 GHz. Към това добавете и 16 GB DDR4 памет и 825 GB NVMe SSD и ще получите зашеметяваща машина. PS5 е способен да възпроизведе и 8K, но на този етап се налага да чакаме следващи ъпдейти.

Може би единственият недостатък е капацитета за съхранение, но и така спокойно конзолата побира около 16 игри.

Сравнен с предшествениците си Sony PlayStation 5, издава значително по-малко звуци и загравя значително по-малко. Държахме ръката си близо до конзолата повреме на гейминг и горещият въздух, който излизаше беше значително по-малко от PS4. Това може би се дължи и на феномеланият извънземен дизайн.

Sony PlayStation 5

За управлението на тази конзола, ще ви трябва нов контролер – Sony DualSense, който идва бонус с продукта. Джойстикът е невероятно удобен и сензитивен за потребителя. Ще забележите и няколко нови бутона, които са изключително полезни при работа (напр. заглушаване на звук).

Животът на батерията на новия контролер е значително подобрен сравнение с предшественика си. При постоянен гейминг, контролерът е способен да издържи до 12 часа с едно зареждане!

Разбира се, Sony PlayStation5 може да ви предостави нещо повече от гейминг. PS5 поддържа услуги като Netflix, Disney Plus, Amazon Prime Video, Hulu, Peacock и Apple TV. Oтделно може да се радвате на Twitch, ESPN, WWE, Network, Funimation и др.

Sony PlayStation 5 е наистина страхотна игрална конзола от следващо поколение. Новият контролер е революционен, цялото изживяване с конзолата се чувства свежо, ново, бързо, модерно. За тези от Вас, които не искат да правят компромис с качеството – това е вашета конзола. Определено това е най-добрия гейминг уред на пазара.

ВИЖ ЦЕНА И КУПИ ОНЛАЙН

Leave A Reply