сряда, февруари 21

Перфектният телевизор – Sony 85XH8096

Ако има сегмент, в който Sony са безспорен лидер, това определено е производството на телевизори. Моделът Sony 85XH8096 не прави изключение от това правило.

За да добиете по-добра представа за този телевизор, в долните редове ще ви разкажем за неговите плюсове и минуси. По-скоро плюсове, защото Sony 85XH8096, определено няма минуси.

Започваме от външния му вид. Безкомпромисно красив, с уникално тънка рамка около дисплея. Рамката е толкова незабележима на фона на 85 инчовия дисплей, че почти забравяме за съществуването й. Рамката е в класически черен цвят, който става забележим едва, когато погледнете телевизора отзад.

Размерите му: 189.9 х 117.4 х 44.2 см със стойка, а без стойка 189.9 х 108.9 х 7.1 см. Обръщам изрично внимание на това. Трябва да ги вземете предвид, преди да пристъпите към покупката на този телевизор – той не подхожда на всяко домакинство. За този телевизор е нужно разстояние и простор!

Дисплеят на телевизора е просто феноменален. Изпълнен е с толкова много технологии, че ще ни бъде изключително трудно да изброим всичките. Но ще опитаме да споменем основните.

Sony 85XH8096 разполага с Frame rate control (FRC). Това е метод, позволяващ на пикселите да показват повече цветови нюанси. Така матрицата на телевизора може да възпроизведе толкова цветове, че дори е невъзможно да бъде изписано толкова голямо число.

Резолюцията на екрана е 3840х2160, а в съчетание с 4К ULTRA HD изображението картината става значително по-качествена и детайлна. Подсветката на телевизора е LED, а по-реалистичната картина се постигла благидарение и на системата Dolby Vision.

Едно от най-впечатляващите качества на този телевизор е ъгъла на виждане – качеството на картината се запазва до 178 градуса.

Sony 85XH8096

ВИЖ ЦЕНА И КУПИ ОНЛАЙН

Sony 85XH8096 пристига с вграден Android 9.0, в пакет с всички добре познати приложения: Youtube, Netflix, HBOGo. С вградения гласов асистен, ще можете да стартирате и спирате музика и приложения, само чрез гласова компанда. Стартирането става изключително бързо, почти мигновенно. Това се дължи на вградения  четири ядрен процесор. Действително малко телевизори могат да се похвалят с такава скорост. За по-големите киномани, от компанита са се погрижили да доставят и достатъчно място за съхранение – цели 16 GB.

Една от най-интересните функции на телевизора е Apple HomeKit. Докато повечето телевизори са насочени почти изцяло към Android потребителите, от Sony са решили да предоставят възможност и на феновете не Apple да боравят пълноценно с него. Системата може да предава поточно видео и аудио директно към телевизора, да стартира приложения през Safari, както да споделя снимки директно на екрана.

Както всичко останало в този телевизор, звуковата система също е перфектна. Dolby Atmos системата е проектирана така, че звукът да се разпръсква във всички посоки и по този начин заобграждат зрителя. Вградените говорители са с мощност от 20 W, което е напълно достатъчно да озвучи сравително голямо жилище.

Свързаността на телевизора идва посредством Wireless и Bluetooth 4.2. А портовете на телевизора са изключително много:

  • 1 х S/PDIF;
  • 1 x вход за данни;
  • 4 х HDMI;
  • 2 x USB;
  • 1 x SD Slot.

Въпреки размерите си, годишната енергийна консумация на Sony KD85XH8096BAEP е само 326 kWh, а енергийната ефективност е Клас А.

Каквото и да кажем за този телевизор ще бъде малко. Единственият минус, който може да посочим е цената. Разбира се за всеки потребител, който може да си го позволи това е едно чудесно решение за завършек на вашия дом.

За детайли относно цената и начина на доставка, може да натиснете бутона отдолу:

ВИЖ ЦЕНА И КУПИ ОНЛАЙН

Leave A Reply