сряда, април 24

Samsung 55QN95A – телевизорът без конкуренция

С Neo QLED Samsung 55QN95A издигна технологията на Quantum Dot TV на друго ниво. Това е един от водещите телевизори на марката за последната година и определено е предложение, на което трябва да обърнете внимание.

Samsung 55QN95A

ВИЖ ЦЕНА И КУПИ ОНЛАЙН

Нео QLED екраните на Samsung се различават от обикновените QLED модели с използването на технология за подсветка Quantum Mini-LED. Предлагайки квантов скок напред в производителността, мини-светодиодите позволяват изключително прецизно управление на HDR и създават еднаквост на изображението, което просто не е възможно на LCD екрани FALD (Full Array Local Dimming), осветени с ръбове или среден диапазон.

Това е само част от привлекателността на този 4K флагман. Samsung QE55QN95AATXXH също може да се похвали с усъвършенствана Neo Quantum 4K обработка, цялостна поддръжка на игри и многоканална OTS+ звукова система.

QN95A е еднакво тънък на 25,9 мм, с малка рамка и сива рамка. Той седи на централна подложка или може да бъде монтиран на стена, ако закупите Slim Fit стенен монтаж.

Комплектът се предлага с две дистанционни управления, стандартен IR zapper със специални бутони за Netflix и Prime Video, плюс тънка алтернатива на SolarCell One Remote, която има слънчев панел (който се зарежда с помощта на вътрешно осветление), и USB-C порт, за да спестите от батерии.

И четирите HDMI входа са v2.1 и поддържат 4K 120fps видео от конзоли PlayStation 5 и Xbox Series X – със 120Hz. Има и ALLM (автоматичен режим с ниска латентност) и VRR (променлива честота на опресняване), плюс удобен eARC на HDMI 3.

Neo QLED е нещо повече от маркетинг етикет; това е истинска еволюция в технологията за LED телевизори. Накратко: Мини-LED крушките позволяват равномерно ярък екран с много по-добра обработка на HDR, отколкото сме виждали преди. Той решава с един замах повечето от традиционните проблеми на LCD с подсветката и без OLED проблема с изгарянето на екрана.

Тези малки светодиоди позволиха на Samsung да преосмисли целия модул за подсветка, което доведе до много по -тънък панел. От производителя споделят, че зад стъклото има 792 зони, почти два пъти повече от зоните с възможност за затъмняване, наблюдавани в предшественика FALD на този комплект.

Също така е нов процесор Quantum 4K с много интелигентност, за който се казва, че умножава способността да оптимизира обработката на видео и мащабиране с коефициент 16. Samsung 55QN95A поддържа обикновени HDR10, HLG и HDR10+ Adaptive, усъвършенстване на стандарта за динамични метаданни HDR10+, който използва сензора за светлина на комплекта за по -добро управление на HDR, подобно на Dolby Vision IQ.

Samsung 55QN95A

Яркостта на панела е невероятно висока – средно около 1300 нита. Той ще достигне още по -висок резултат, ако зададете Local Dimming на High и/или изберете режима Dynamic picture.

Дебютантът на Neo QLED на Samsung е забележителен. Приемането на Mini-LED носи не просто изумителна яркост, но еднородност на контраста и цвета, които граничат със съвършенство.

Това е най -добрият 4K HDR телевизор за ежедневно гледане в светла стая. Това също е превъзходен дисплей за игри, с множество нови контролери.

Samsung 55QN95A е изключително впечатляващ, който буквално кара конкуренцията да изглежда скучна в сравнение с него.

ВИЖ ЦЕНА И КУПИ ОНЛАЙН

Leave A Reply