вторник, ноември 28

Ревю на 55 инчов 4К Ultra HD – Samsung 55Q60T

Samsung 55Q60T заема важно място в гамата на производителя, понеже това е един от най-достъпните QLED телевизори с диагонал 55 инча.

Samsung 55Q60T предлага стандартен дизайн, с черен пластмасов корпус, тънка рамка и елегантно извита задна част. На външен вид е подобен на 7000 и 8000 серията на Samsung, което го прави подходящ за всяко домакинство.

Samsung 55Q60T

ВИЖ ЦЕНА И КУПИ ОНЛАЙН

Задната част поддържа добър набор от портове, включително два USB входа, сателит, AIR / CABLE и Ethernet. Има три HDMI входа, макар че само два са лесно достъпни. Ако телевизорът бъде монтиран на стената третият HDMI вход става напълно недостъпен. Единият от тях е HDMI 2, който позволява 4К / 120 Hz и 8K / 60 Hz.

С устройството получавате и две дистанционни управления – едно стандартно и едно с намален броу бутони. Имайте предвид, че с тях получавате специални бутони за Netflix, Amazon prime Video и Rakuten TV.

Операционната система е Tizen OS. Тя показва наслагването на хоризонтално подредени икони, а когато натиснете бутон начало, получавате достъп до ключови приложения като Netflix, Amazon или приложения на уеб браузъра. Ако свържете телевизора с гейминг конзола, Tizen ще регистрира хардуера и ще създаде собствена икона.

Телевизорът поддържа също и AirPlay 2 за кастинг от устройства Apple. Но може да достъпвате с гласови команди и чрез Google Assistant и Alexa.

Телевизорът предоставя страхотно видео 4К Ultra HD съдържание. Получавате и широкоъгълен зрителен ъгъл. Това гарантира, че изображенията се задържат достатъчно цветни и контрастни, дори ако гледате телевизора от по-остър ъгъл. Но за да получите наистина добра картина, ще трябва да преглеждате онлайн видео съдържание.

Samsung 55Q60T

Звукът не е особено мощен. За него се грижат две високоговорителя с обща мощност от 20 W, което за размерите на телевизора идва малко тихо. Въпреки това звукът е чист, а благодарение на Dolby Digital Plus, качеството на звука се задържа на ниво дори при максимално усилен звук.

Samsung 55Q60T е един голям и наистина качествен телевизор. Лесно може да се свърже с мобилното устройство и да ви позволи достъп до онлайн съдържание.

ВИЖ ЦЕНА И КУПИ ОНЛАЙН

Leave A Reply