четвъртък, май 23

HUAWEI MateBook X Pro 2020 – високият клас на Huawei

В момента пазарът на лаптопи е залян от всевъзможни марки. От своя страна производителите не залагат на няколко основни продукта, а произвеждат всевъзможни конфигурации, във всевъзможни ценови диапазони. При Huawei това не е така. Поне на този етап, марката разчита на няколко продукта, които ако трябва да бъдем честни са на много добро ниво. Днес ще ви запознаем с краля на марката – HUAWEI MateBook X Pro 2020.

 

HUAWEI MateBook X Pro 2020

ВИЖ ЦЕНА И КУПИ ОНЛАЙН

Когато за пръв път се докоснахме до тази машина, имахме само едно притеснение: дали ще успее да достигне до възможно най-широк спектър от хора?

Защо смятаме така?

Нека да започнем от дизайна. Перфектен. Това е един от малкото лаптопи, към които не можем да отправим никакви критики към външия вид. Цвят – безупречен. От компанията са заложили на цвят, който са кръстили изумрудено зелено. Още при пръв поглед може да усетите кралската особа на този компютър. Размери? Лаптопът има елегантен, ултра тънък корпус – около 1,5 см. Тежи забележителните 1.33кг. Размери достатъчни да се побере дори в папка. Изработката на корпуса е от алуминий, като това допълва усещането за здравина.

HUAWEI MateBook X Pro 2020 разполага с 13.9 инчов дисплей с резолюция 3000х2000. Рамките на екрана са свити, което придава допълнително пространство картината. Екранът на този модел е достатъчно ярък, както и функция за отразяване на светлината.

Клавиатурата и тракпадът са ергономични, лесни за употреба, а последният е достатъчно голям за да позволи работа с няколко пръста едновременно. Ако трябва да сравняваме лаптопа с представителите на най-скъпия производител – Apple, ще кажем че Huawei превъзхожда ябълката и по свързаността, която предоставля. Лаптопът разполага с изходи за HDMI, Audio Out, USB Type A, USB Type C и четец за SD карта.

Относно производителността: четири ядрен Intel Core i7 – десето поколение процесор, номинална чистота 1.8 GHz с опция за Turbo Boost 4.9 GHz.

Това е производителност, която няма да остави равнодушен нито един потребител. Този процесор е истински звяр, способен да се справи с всякакви натоварвания. Към него е прибавена и вградена видеокарта Intel UHD Graphics. Въпреки това компанията е оборудвала тази машина с допълинтелна видео карта nVidia GeForce Mx250 2 GB GDDR5. Или иначе казано – въпреки че това е бизнес лаптоп, то машината ще може да стартира и почти всяка една игра.

РАМ паметта, с която разполага този модел е 16 GB LPDDR3, с опция за увеличаване. Трябва да имате предвид, че това е бизнес лаптоп, а размерът на рам паметта, избрана от HUAWEI, е предостатъчно за да мултитаскинг на тежки програми.

Въпреки, че от компанията са избрали тип на съхранение SSD, лаптопът е оборудван със завидните 1 TB SSD. Да, всяко едно приложение, всяка една функционалност на този лаптоп, се стартират мигновенно!

Въпреки малката си дебелина, батерията се справя учудващо добре при работа в режим на автономност. При нормална работа, животът на батерията достига до 13 часа, а лаптопът заедно с 65w зарядно, разпоагат с функция за fast charging.

 

HUAWEI MateBook X Pro 2020

 

В заключение можем да кажем, че това е лидерът на Huawei. Работата с този лаптоп е истински удоволствие. Това безспорно е един от най-добрите лаптопи в бизнес класа, а с този компютър, китайският производител се постара да застане на челно място в класациите, редом до Apple и Аsus.

ВИЖ ЦЕНА И КУПИ ОНЛАЙН

Leave A Reply